מרכז מחלקת בני מנשה מתאחד מחדש עם הוריו אחרי 17 שנים

מרכז מחלקת בני מנשה מתאחד מחדש עם הוריו אחרי 17 שנים

במשך 7 השנים האחרונות צבי חאוטה היה רכז ארגון "שבי ישראל" למחלקת בני מנשה. צבי עלה ארצה בשנת 2000 מאזור הודו, מניפור, ומתגורר בקריית ארבע.

הבנתו של צבי בתחום התרבות וצרכיהם של בני מנשה כמו גם ידיעת שפת הקוקי היו השקעה חשובה בפעילותו ב"שבי ישראל" שבסיועו יותר מ3000 בני מנשה התיישבו בארץ.

צבי ואשתו נורית גדלו את משפחתם בישראל. בנם הבכור היה רק בן שנתיים כשמשפחת חאוטה עלתה ארצה. מאז עוד ארבעה ילדים נולדו פה.
לצבי ומשפחתו החיים בארץ הם הזדמנות להתחבר מחדש לשורשיהם ושורשי סבותיהם ולמלא את חלומותיהם המשותפים.

פה מתחיל החלק הקשה של המסע הזה. רק בנו הבכור של צבי פגש את סבו וסבתו שעדיין נשארו בהודו. מאז חלפו 17 שנים.

"משפחתי נחלקה" – מספר צבי. – "הוריי, האחים והאחיות שלי נמצאים רחוק ממנו. הקבוצה שבתוכה עליתי ארצה כללה רק 24 איש. זה לא היה פשוט".

האח הקטן של צבי שרת בצבא ההודי. יש לו גם בן דוד שממלא את התפקיד של ראש מחלקת מודיעין במשטרת מניפור, ובן דוד נוסף ששימש כשר בממשלת הודו לשעבר.

למשפחת חאוטה, הכל ישתנה בקרוב: אחרי 17 שנים של פרידה, הוריו של צבי עולים ארצה עם קבוצה חדשה של עולים במסגרת מבצע מנשה מטעם "שבי ישראל".

"הילדים הקטנים שלי מאוד מתרגשים לראות את סבא וסבתא בפעם הראשונה, – צבי אומר. – הפגישה תהיה מרגשת מאוד. ילדיי כל כך רוצים לחבק אותם".

בכל זאת, בהתחלה החיבוקים יהיו הדרך היחידה בשבילם לתקשר. צבי מספר: "ההורים שלי לא מדברים עברית והילדים שלי דוברים עברית בלבד. הם אף פעם לא דברו אתם אך מדי פעם שולחים את תמונותיהם".

הוריו של צבי יצטרפו לעוד 160 בני מנשה שעולים ארצה בנובמבר ויקלטו במרכז הקליטה בכפר חסידים. אחרי שלושה חודשים של לימודי עברית, יהדות ותרבות ישראלית, הם יוכלו לעבור למגורי הקבע ליד בנם, כלתם ונכדיהם בקריית ארבע.

צבי גדל בכפר בצ'ורצ'נדפור, הודו. סבא שלו היה ראש הקהילה של הכפר, וצבי זוכר איך הוא פעם אמר לקהילתו שחייהם בהודו הינם זמניים, ובני מנשה לא קשורים לשאר המדינה מבחינת פוליטיקה, תרבות או מסורת.

לפי דבריו של צבי, קהילתו תמיד חלמה לחזור לציון, אבל בעבר היה נהוג לחשוב ש"ציון" נמצאת רק בגן עדן. הם לא תארו לעצמם שמדובר במקום אמיתי. לאחר הקמת מדינת ישראל בני מנשה התחילו במאבקם כדי להתחבר מחדש לשורשיהם ולחזור לארץ הקודש.

עוד כ7000 בני מנשה עדיין נמצאים בהודו, וארגון "שבי ישראל" פועל בכל במה אפשרית כדי לקדם את עלייתם ולאשר זאת מול הגורמים הנדרשים . תוכלו להצטרף למאמצינו ולהשתתף בפרויקט הזה. כדי לתרום, לתמוך ולחזק, באתר שלנו

Comments

comments